Implantologie

implantologie
Pierderea unui dinte este o trauma pentru fiecare om. Pe langa implicatiile estetice pe care o atrage, exista si implicatii de ordin functional sau degenerativ care se manifesta prin dificultati masticatorii sau chiar modificari in timp al aparatului dento-maxilar. Din acest motiv ideal ar fi ca fiecare dinte pierdut sa fie inlocuit cu un altul.
Cea mai modernă şi recomandabilă metodă de a înlocui un dinte pierdut este inserarea unui implant. Această specialitate nu mai este de mult o noutate, astăzi se pot face reabilitări complexe prin folosirea implanturilor. În funcţie de nevoile fiecărui pacient, se recurge la soluţia cea mai potrivită, astfel încât durata de viaţă a lucrărilor protetice realizate pe implante să fie cât mai lungă, iar confortul pacientului să fie maxim. Ce avantaje are aceasta metoda? Pacientul va avea astfel senzatia unui dinte natural, care îi va oferi un confort total, putand avea o masticatie corecta, exact ca in cazul unui dinte real iar estetica fetei va fi refacuta. Este, in mod cert, o investitie de viitor in calitatea vietii, si, insituit la timp, ne scuteste de alte cheltuieli stomatologice pe viitor. Cel mai important, sacrificiul de tesuturi dentare sanatoase este minim sau deloc. Dintii invecinati celui lipsa, pe locul caruia s-a facut implatul, sunt pastrati intacti.
Spre deosebire, la tratamentul prin punte, dintii vecini celui lipsa sunt tratati si slefuiti.
De ce sa alegeti un implant dentar?
  • Este cea mai buna solutie pentru termen mediu si lung.
  • Indeplineste perfect atat functia estetica cat si cea functionala, precum un dinte natural.
  • Lucrarile protetice ancorate pe implanturi dentare prezinta o stabilitate foarte buna si o rezistenta crescuta in timp.
  • Elimina inconvenientele purtarii unor proteze mobile,  arata si se simt precum dintii naturali.